Laitikkala, kylä Hämeen sydämessä

Laitikkala on vettä ja leipää. Joki- ja järvimaisemia matkailijoille ja leipää kylän asukkaille. Pienestä maalaiskylästä on viimeisen kymmenen vuoden aikana kehittynyt maisemien, makujen ja majoituksen mekka, jota on lehdistössä tituleerattu pyytämättä ja tilaamatta Suomen Makukyläksi. Laitikkalassa on hyvä elää ja asua, tehdä työtä ja käydä kyläkoulua.

P1090850muokattu_ja_pienennetty

Maatalous on edelleen kylän tärkein elinkeino, mutta sen rinnalle ja oheen on muodostunut paljon muuta yritystoimintaa. Laitikkala on todellinen lähiruuan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Eväskori matkaan ja kahden kilometrin kyläretken jälkeen korista löytyy aitoja makuja: Katajan palvia, Suttisen marjoja, Heikkilän juustoja, Beritin leipää ja Rönnvikin viinipullo.

muokattu_P1090211

Lähiruuan lisäksi Laitikkala on matkailua ja metallia, musiikkia ja majoitusta. Kokous- ja ohjelmapalvelut tuovat Laitikkalaan vieraita ympäri maailmaa. Yhteensä kylästä löytyy yli 30 aktiivista eri alojen yritystä.

Laitikkalan_kotisivuille_kattaus

Kylä elää ja harrastaa aktiivisesti. Kyläkoulu ja monet yhdistykset keräävät asukkaat yhteen. Lyhyet etäisyydet Valkeakoskelle, Hämeenlinnaan ja Tampereelle mahdollistavat asumisen maalla ja työskentelyn kaupungissa. Monen unelma toteutuu Laitikkalassa.

Kuulostaako mukavalta? Tervetuloa kylään, joko vierailulle tai vaikka ihan asumaan ja elämään.

 

Ajankohtaista